fbpx
Menu Sluiten

Verhoging minimumjeugdloon per 1 juli 2019

Klap maar in je handjes als je in de horeca werkt. Het minimumloon gaat er namelijk in totaal 1,34 procent op vooruit. De overheid wil graag dat de welvaart ook toepasbaar is voor de inkomens van werknemers met een minimumloon. Oke, maar wat betekent dat voor jou als horecaondernemer?

Belangrijkste veranderingen

Allereerst een kort overzicht van de belangrijkste veranderingen. De volwassen leeftijd voor het toepassen van wettelijke minimumloon gaat omlaag van 22 naar 21 jaar. Daarnaast zijn de lonen voor 18, 19 en 20-jarigen die werkzaam zijn in de horeca ook flink verhoogd met ingang van 1 juli 2019. Een collega van 21 jaar of ouder met een fulltime werkweek van 38 uur verdient daarmee voortaan tenminste € 1.635,60 bruto per maand t.o.v. de voorheen € 1373,45.

Overzicht wettelijk minimumloon (WML) vanaf 1 juli 2019

Horeca – jeugdlonen%per maandper weekper dagper uur1e half jaar vs 2e half jaar 2019 p.u.
21 jaar en ouder100€ 1.635,50€ 377,45€ 75,49€ 9,9419,04%€ 8,35
20 jaar80€ 1.308,50€ 301,95€ 60,39€ 7,9515,72%€ 6,87
19 jaar60€ 981,35€ 226,45€ 45,29€ 5,9610,37%€ 5,40
18 jaar50€ 817,80€ 188,75€ 37,75€ 4,976,42%€ 4,67
17 jaar39,5€ 646,05€ 149,10€ 29,82€ 3,931,29%€ 3,88
16 jaar34,5€ 564,30€ 130,20€ 26,04€ 3,431,18%€ 3,39
15 jaar30€ 490,70€ 113,25€ 22,65€ 2,991,36%€ 2,95

De berekening is gemaakt op basis van een standaard horeca werkweek van 38 uur.

Extra regels minimumloon horeca

Als je werkt volgens de cao horeca- en aanverwante is het minimum maandloon, weekloon, dagloon en uurloon iets hoger uitgevallen. Houdt hier ook rekening mee. Het minimumloon gelijk aan schaal 1 van de cao is gebaseerd op het wettelijk minimumloon  (zoals hierboven in de tabel) voor zogenoemde ‘vakkrachten’. Vanaf 21 jaar en ouder is dit gelijk aan schaal 2 t/m 11 van de tabel basislonen vakkracht. Werk je met inval-, seizoenskrachten en/of leerlingen? Dan zijn de lonen gelijk aan de WML. De KHN heeft een lijst met alle actuele loontabellen. Download hem hier.

Gevolgen voor de horecaondernemer

Er zal dus per 1 juli 2019 een stijging in de loonkosten plaatsvinden. Ga in jouw team goed na om hoeveel collega’s het gaat die 22 jaar of jonger zijn, het aantal uren dat zij maken en hoeveel kosten het met zich meebrengt. Houdt hier rekening mee tijdens jouw begroting. Ruim 10 procent van de horeca banen zitten op het minimumloon. Per jaar verandert het minimumloon twee keer. Op 1 januari en 1 juli. Zorg dus dat je de lonen tijdig aanpast!


Wil je niet bezig zijn met het doorvoeren van de alsmaar veranderende uurlonen? Neem dan vrijblijvend contact op met Van de Plas Horeca Groep | payrolling en ontdek hoe wij jouw administratieve verplichtingen kunnen overnemen, zodat jij de vrijheid ervaart om te kunnen ondernemen.