fbpx
Menu Sluiten

Awkward moments in de horeca

Wie herkent dat nou niet: ben je net lekker aan het werk, stoot iemand jouw volle dienblad omver. En ja, dan ligt het zeker weer aan jou.. Vandaag staan we stil bij de welbekende ‘horeca be likes’: bekende situaties die elke horecatopper ooit heeft meegemaakt.

Heeft u ook een toilet?

Natuurlijk zijn we allemaal beschaafde mensen, je zou verwachten dat elke horecalocatie dan ook een wc heeft. Toch blijven gasten deze vraag keer op keer stellen. “Nee helaas, we hebben wel een gat gegraven hierachter, veel succes!”.

Jongleren met dienbladen

We kennen het allemaal, dat moment wanneer iemand je ‘zogenaamd helpt’ door de drankjes van je dienblad af te halen. Laat dat nou net het moment zijn waarop je net even de andere kant opkijkt. Maar gelukkig, met een kleine beweging valt je blad precies de juiste kant op 😉

Lief blijven lachen

Wanneer je met een vol dienblad bij een tafel komt, is er altijd weer eentje bij met dezelfde grap: “Hebben wij dat állemaal besteld?” Het doet even pijn, maar het beste is om maar weer hartelijk te lachen om de duizendste keer dat deze grap gemaakt wordt…

Verscheurde bierviltjes en andere frustraties

Gasten toch, die bierviltjes hebben jou toch niks misdaan? Sommige tafels worden keurig achter gelaten, heel normaal. Maar af en toe zitten er ook gasten tussen die hun frustraties moeten uiten op bierviltjes, kaartjes, bierlabels en van alles en nog wat. Ohja, en die kauwgom hoeft ook niet in het kaarsvet hoor.

Het terrasseizoen

Ah de zon begint eindelijk weer te schijnen, lekker werken op het terras en in de zon, maar dan komen de welbekende vragen. “Heeft u ook een tafel in de schaduw?”, “Is er ook een plek binnen, want de zon is te warm!”, “Heeft u een plek waar de zon langer schijnt?” En wat dacht je van mensen die het hele terras verbouwen zodat ze met 20 mensen aan dezelfde tafel kunnen zitten (en het daarna weer netjes ehhh… laten staan).

Horeca is topsport

Je bent snel in shape als je werkt in de horeca. Horeca is topsport, ja echt! Want wie kent nou niet die gast waardoor we telkens twee keer moeten lopen. Ober: “Wilt u nog iets te drinken?” Gast: “Nee”, Ober komt het drankje van een andere gast brengen. Gast: “Oow mag ik trouwens toch een cola?”…

Ken jij ook deze momenten of ben je geïnteresseerd in de horeca? Neem dan even contact op met Van de Plas Horeca Groep

Ga naar BLOG voor meer leuke nieuws en feitjes.