fbpx
Menu Sluiten

De nieuwste trends van Oeteldonk 2019!

Oeteldonk maakt zich klaar voor carnaval 2019! Komend weekend is het zover, dan wordt het lachen, gieren en brullen. Carnaval staat weer voor de deur en de meest bezochte stad van Nederland maakt zich klaar om te schitteren. Als echte Oeteldonker wil je natuurlijk goed voor de dag komen en daarom hebben wij de meest iconische trends en weetjes van 2019 voor jou op een rijtje gezet. Lees snel verder!

De Oetelbol

Voor wie de bekende Bossche Bol zeker kent moet op de hoogte zijn van de Oetelbol. Jawel hoor, dé lekkernij van Den Bosch kan natuurlijk ook prima tijdens carnaval genuttigd worden!

Deze groene Bossche bol geheel in stijl van de bekende Oeteldonk-kikker en is niet alleen qua uiterlijk helemaal anders, maar de binnenkant heeft ook een bijzondere verrassing. Er zit namelijk Boswandeling-slagroom in met een flinke scheut alcohol. Hoeveel van deze bollen je moet eten om dronken te worden is nog niet duidelijk. Maar daar kom je wel achter tijdens Carnaval.

Gadgets

Naast het bekende jasje en blauwe kiel zijn er ook dit jaar weer leuke artikelen rondom carnaval. Iets wat steeds meer terugkomt zijn de armbanden of haar-accessoires. De ‘scrunchie’ haar- en armband bijvoorbeeld, een must-have onder de dames. Geen zin in wegwerpschoenen en ga jij voor stijlvolle stappers? Ga dan voor deze exemplaren in de Oeteldonkse kleuren!

De hitnummers van 2019!

Ook dit jaar is er weer een muzikaal hitje dat je om de oren vliegt tijden carnaval. Net als afgelopen jaar draaiden er weer vele bekende artiesten de sterren van de hemel met populaire remixen, zoals de bekende ‘Hallo Allemaal’ van de Gebroeders Rossig. Dit jaar is het natuurlijk nog onduidelijk, maar wij denken dat de volgende drie kandidaten het zomaar kunnen worden.

Om te beginnen met Zanger Kafke – Springen. Dit liedje blijft in je hoofd hangen en is in een korte tijd enorm bekend geworden. Dan hebben we het nieuwe lied van C.V. De Kapotte Kachels,”Terug Over De Maas”. Een liedje wat gaat over alle bezoekers van Oeteldonk die van boven de rivieren komen, pakkend en direct. Tot slot nog Lamme Frans met “De Zuipschuit”. Ook dit liedje blijft hangen en kan zomaar een carnavalskraker worden!

Emblemen

Natuurlijk mogen de emblemen niet overgeslagen worden. Het blijft elk jaar weer passen en meten waar dat ene embleem op jouw jasje of boerenkiel past. Hartstikke leuk en vooral heel creatief. Wat dacht je van het jaarembleem 2019 “Oeteldonk leeft”, het populaire ”Kind van de duivel-embleem” of toch het “Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist! embleem”. Allemaal onmisbare toevoegingen waarmee jij tijdens carnaval 2019 kunt schitteren.

Geen Alaaf in Oeteldonk

Mocht je je toch nog afvragen wat dan níet bij Oeteldonk past? Nou, dansmariekes en fazantveren in ieder geval niet! Ook het woord ‘Alaaf’ is uit den boze en een uitbundig carnavalspak horen niet thuis in Oeteldonk. Een jasje of boerenkiel, versierd met kikkers en rood-wit-gele accenten natuurlijk wel!

Krijg jij geen genoeg van de Brabantse gezelligheid? Kom werken in de horeca, sta middenin de menigte en verdien er ook nog eens een lekker zakcentje!