fbpx
Menu Sluiten

Last-minute tips voor een spetterend oud & nieuw

Huisfeest
Last-minute-header-foto

Oudejaarsavond is altijd een ding. Geef toe. Sommige mensen pakken het groots aan en hebben hun plannen voor oudejaarsavond al maanden vaststaan. Anderen laten zich verrassen en besluiten op de dag zelf wat zij gaan doen. Of je nou thuis blijft of naar vrienden gaat, een beetje inspiratie kan nooit kwaad. Wij nemen je mee in wat last minute tips!

Stel geen verwachtingen


Voor veel mensen is oud en nieuw nog altijd het feest dat perfect moet zijn. Zij zijn wekenlang bezig met hoe leuk de avond moet gaan worden. Op die manier is de kans natuurlijk des te groter dat je feestje eindigt in een teleurstelling. Tip 1 is dus: Leg de lat niet te hoog. Het is feitelijk een dag zoals alle andere! Stel geen verwachtingen en laat de avond op je afkomen, dan komt alles goed.

Bezoek een andere stad

Wellicht ben je het zat om elk jaar naar dat ene feest te gaan, of heb je gewoon minder behoefte aan dezelfde mensen? Kortom: ben je toe aan een nieuwe omgeving? Kies voor een stedentrip! Ga naar een andere stad, wellicht zelfs een ander land. Hoe leuk is het om met je partner of een kleine groep vrienden naar Londen te gaan. Doorbreek het standaard patroon, de keuze is enorm.

Plan een diner vroeg op de avond


Heb je gekozen voor een keer iets anders, maar wil je toch jouw vrienden of familie persoonlijk zien voor de jaarwisseling? Plan een diner bij jou thuis of ga ergens eten. Na het etentje is iedereen vrij om de avond verder te vieren met een eigen plan. Natuurlijk kun je ook samen de avond voortzetten, trek die mooie jurk aan en ga de stad in. In ieder geval kan een goede bodem nooit kwaad.

feestdagen

Uitgaan is niet per se nodig


Het kopje ‘stel geen verwachtingen’ sluit hier goed op aan. Het is gewoon een dag zoals alle andere. Lekker thuis blijven en van het vuurwerk genieten is helemaal niet vervelend! Ga lekker met een vriend, vriendin of familie op de bank zitten en geniet van oliebollen en chocolademelk. Gewoon doen.

DIY: geef een feest


Oke het kost wat meer moeite, maar een nieuwjaarsfeestje organiseren is hartstikke leuk en je hoeft zelf de deur niet uit. Je kunt uitnodigen wie je wil, een leuk thema toevoegen én jij bent zelf de baas over de muziek. Wat betreft de kosten, vraag iedereen zelf wat lekkers meenemen. Goed aangeven wat je nodig hebt en met de juiste mensen heb je zo een voordelig maar spetterend feest.

feestdagen

Tot slot, plan it.


Nu heb je een aantal leuke tips. Maar twijfel niet te veel, maak de keuze en plan het. Last minute naar een feest gaan is niet echt heel handig. Vele feesten zijn al uitverkocht. Heb je de keuze eenmaal gemaakt, dan houd je je daaraan, laat het los en geniet van je avond! Gelukkig nieuwjaar!