fbpx
Menu Sluiten

De opkomst van Sinterklaasbier

flesje van Sinterklaasbier
sinterklaasbier soorten

Komend weekend is het zover; op zaterdag 17 november is de intocht van Sinterklaas. Een leuk volksfeest dat natuurlijk bedoeld is voor kinderen, maar bierbrouwers spelen hier ook handig op in met het zogenaamde ‘Sinterklaasbier’.

In Amerika tijdens Halloween is het al een jarenlange traditie om het zogenaamde pompoenbier te brouwen, het klinkt dan ook een beetje cliché als ook deze traditie naar Nederland komt. Toch is het geen gek idee, het zou een leuk cadeau zijn voor bierliefhebbers. En zeg nou eerlijk; bier met wat chocola of speculaas klinkt zo slecht nog niet, toch?

België is ons voor

Sinds enkele jaren groeit het aantal brouwers dat Sinterklaasbier brouwt maar langzaam. Toch jammer, want naar onze mening zijn er heerlijke combinaties mogelijk. In België zijn ze gelukkig al een stap verder. Daar hebben zij al jaren geleden Sinterklaas- en een Zwarte Piet-bier gelanceerd. En waar zijn deze gebrouwen? Natuurlijk in het Vlaamse stadje Sint-Niklaas, niet zomaar toeval!

Nog niet overtuigd? Wat dacht je van de samenstelling? Het gebrouwen Sinterklaasbier is een stevig blond bier met een witte schuimkraag, en het Zwarte Pieten bier donker van gebrande gekarameliseerde mouten. Dit klinkt toch fantastisch!

flesje van Sinterklaasbier

Wat ons betreft mogen er heel wat meer Sinterklaasbieren op de Nederlandse markt komen. Zo kunnen niet alleen kinderen, maar ook volwassenen genieten van de sfeer met een lekker kruidig biertje!

Sinterklaasbieren