fbpx
Menu Sluiten

Zeven vragen aan collega Duanelcy

Duanelcy op de vloer
Duanelcy-op-vloer-hoofd

Vandaag drinken we een kopje koffie met onze collega Duanelcy. We zijn nieuwsgierig naar wat haar drijft om te werken voor Van de Plas Horeca Groep, daarom stellen we haar zeven vragen. Lees je mee?

Wij zijn nieuwsgierig, wie is Duanelcy?

Ik ben 28 jaar oud en woon in Tiel. Ik ben geboren in Venezuela en woon nu sinds 6 jaar in Nederland. De liefde bracht mij naar in dit kikkerlandje. Toen ik 19 jaar was werkte ik in een restaurant en was ik chef. Heel toevallig kwam ik daar de man van mijn leven tegen. Mijn hart ligt in de horeca. Toen ik in Nederland kwam wilde in verder werken in de horecabranche, alleen had ik meer behoefte aan vrijheid. Daarom ben ik bij Van de Plas Horeca Groep begonnen. Ik vind het heerlijk en geniet nu van die vrijheid dankzij flexibel werk!

Heb je altijd al een passie gehad voor de horeca?

Ik wist al vrij vroeg dat ik kok wilde worden. Ik droomde altijd al van een restaurant en ben dus op jonge leeftijd aan de koksopleiding begonnen. Ik kreeg in Venezuela les van een Duitse kok met een Michelinster. Daar heb ik ontzettend veel geleerd over het horecavak. In mijn jonge jaren heb ik het altijd al leuk gevonden om gasten te verrassen met een beleving. Dankzij jouw gastheerschap worden gasten blij en dat merk je direct, dat maakt het zo leuk.

collega horecapersoneel

Je bent een stralende en gemotiveerde collega, hoe komt dat?

Positief zijn vind ik belangrijk. Met een glimlach kom je altijd verder. Ik wil de gast een positieve beleving geven. De beleving dat ze belangrijk zijn en zich gerespecteerd voelen. Daar wil ik vaak mijn gastvrijheid op afstemmen. Het zit in de kleine details; relaxed zijn, ze verwelkomen en altijd iedereen dezelfde aandacht geven. Het is voor mij een leuke uitdaging wat weer resulteert in positieve aandacht van de gasten.

Waarom heb je gekozen om te werken bij Van de Plas Horeca Groep?

Ik heb bewust voor deze baan gekozen omdat ik mijn vrijheid wil behouden. Ik ben het afgelopen jaar voor mezelf begonnen met mijn cateringbedrijf “Apio Pan & More”. Dit is makkelijk te combineren met Van de Plas Horeca Groep. Zij houden altijd rekening met jouw persoonlijke situatie. Neem nou afgelopen weekend. Ik had een dienst en plots ook een nieuwe opdrachtgever op dezelfde dag. Gelukkig kon ik dankzij de snelle communicatie en begrip schuiven in mijn uren, dat was heel fijn. Van de Plas Horeca Groep biedt ook speciale flexcontracten, dat geeft mij werkzekerheid maar nog steeds flexibiliteit. Dit komt goed uit omdat ik nu financieel weinig risico ervaar als ondernemer, ideaal dus!

Hoe ervaar je het werk bij Van de Plas Horeca Groep?

Op het begin vond ik het wat raar. In Venezuela waren we gewend te werken met een vaste crew in de keuken op een vaste locatie. Hier was het andersom en ook nog eens bediening. Dat was wel een beetje spannend. Bij een uitzendbureau ben je al snel je eigen baas. Op het begin wist ik dus niet zo goed of ik het goed deed, maar na drie diensten leer je jouw omgeving kennen en kwam het vanzelf goed. Dat vind ik het mooie aan dit werk, de dynamiek. Als ik ergens naartoe ga, werk je altijd met verschillende en leuke opdrachtgevers. De locaties zijn vaak enorm dankbaar dankzij jouw aanwezigheid.

Bladlopen horeca

Op dit moment werk je al even in de horeca. Wat zijn voor jou de voor- en nadelen van deze branche?

Ik dacht dat het werkschema van een uitzendbureau er rommelig uit zou zien. De planning valt reuze mee. Het is altijd duidelijk. Twee weken van te voren plannen vind ik perfect. Zowel het bedrijf als ik ervaren veel vrijheid. Ook ligt de verantwoordelijkheid van het werk bij jezelf. Dat maakt je ook sterker in het leven. Daarnaast is horeca niet voor iedereen weggelegd. Je werkt regelmatig met nieuwe opdrachtgevers en collega’s op een nieuwe locatie. Je moet wel goed tegen verandering kunnen. Het is ook hard aanpoten. Opdrachtgevers vragen niet voor niets tijdelijke medewerkers om pieken op te vangen.

Wat zou je willen vertellen aan nieuwe of toekomstige collega’s?

Ik zou het zeker aanraden als je enthousiast bent over de horeca. Ben je zelfstandig en wil je het maximale uit het leven halen dan zit je hier goed. Leeftijd of geslacht is totaal niet belangrijk. Ben je aan het studeren, ondernemen of heb je behoefte aan vrijheid, dan is dit passend werk met enthousiaste mensen!

Wil jij ook aan de slag in de horeca? Dat kan! Schrijf je in bij Van de Plas Horeca Groep en ga zorgeloos aan de slag bij toffe opdrachtgevers bij jou in de buurt. Schrijf je hier in.